Idea Remontit Oy:n tekemä remontti nostaa huoneiston / kiinteistön arvoa enemmän kuin remonttikulut ovat

Yhteystiedot

Remonttimme perusta on luoda remonttikulut ylittävää lisäarvoa asiakkaamme huoneistolle tai kiinteistölle. Mahdollisuuksia nostaa huoneiston arvoa on monia.

Esimerkiksi vanhoissa asuinhuoneistoissa on löydettävissä useita neliöitä käyttämätöntä hukkatilaa. Muun muassa vanhat kivirakenteiset komerot syövät paljon asuinneliöitä.
Silloin tällöin seinän takaa löytyy täysin käyttämätön tyhjä tila. Myös kattorakenteissa on paljon hyödyntämätöntä tilaa.
Usein kiinteistön omistajat ovat arvelleet vuosikymmenien aikana, että esimerkiksi katon tai seinän takana on tekniikkaa, jonka takia katto tai seinä on rakennettu, ja näin ollen hukkatila ei olisi käytettävissä. Monesti näin ei kuitenkaan ole. Huolellisesti tehdyllä tila-suunnitelmalla hukkatilat saadaan käyttöön.
Tämän lisäksi, kun toiminnot tai kalusteet järjestetään uudestaan järkevämmin, saadaan lisää asuintilaa ja tilan tuntua. Vuosikymmenien saatossa asuinneliöiden hinnat ovat nousseet moninkertaiseksi, joten jokainen remontissa löydetty lisäneliö tarkoittaa nykyisillä neliöhinnoilla isoa määrää rahaa.

Pelkällä pintojen maalaamisella asunnolla on lähes mahdotonta tehdä voittoa. Jos ajattelee huoneistoa sijoitusmielessä, tarvitaan isompi muutos. Tavanomainen projektimme on, että tehdään opiskelija-boxista vaativammalle asukkaalle kaupunkihuoneisto, sisältäen laatuasunnon toiminnot, keittiö kaikkine toimintoineen astianpesukonetta sekä kylpyhuoneen pesutornia unohtamatta. Tämä kaikki on mahdollista hyvällä suunnittelulla pieneenkin asuntoon, mukavuudesta tinkimättä.

Taloyhtiöt yleensä vaativat remonttilupaa varten suunnitelmien teon, että väliseinät saadaan purettua asianmukaisesti, olemassa oleva putki- ja sähkö- sekä muu tekniikka huomioiden. Remontoinnin ammattilaisena osaamme ottaa jo suunnitelmaa tehdessä myös taloyhtiön vaatimukset huomioon. Väliseinien purkua suunnitellessa arvioidaan aina, onko tarvetta rakennesuunnittelijan lausunnolle, joka tyypillisesti maksaa joitain satasia.

 

Suunnittelu tehdään asiakkaan ehdoilla. Suunnitelmat hiotaan niin hyväksi, että ne ovat mieleisiä ja vastaavat asiakkaamme tarpeita. 

Tavoitteemme on, että suunnitelma menee läpi taloyhtiön luvalla. Tarvittaessa haemme hankkeelle rakennusluvan. Päätös luvan laajuudesta tehdään isännöitsijän tai taloyhtiön toimesta. Kun suunnitelmat tehdään riittävän hyvin, remontti voidaan toteuttaa isännöitsijän tai taloyhtiön luvalla lähes poikkeuksetta. Kaikki toiminta tehdään olemassa olevien lakien ja määräysten mukaan.

 

Suurin osa asiakkaistamme on sijoittaja-asiakkaita. Asiakkaidemme saama tuotto asuinhuoneistoissa on ollut 8–18 % / 1 asunto, meidän toteuttamana. Tuotossa on otettu huomioon, remontointi-, asunnon osto- ja myyntikustannukset sekä kiinteistövälittäjän palkkiot. Huomion arvoista on myös se että pääoman menetys riskiä ei ole, säilyyhän kiinteistön tai huoneiston omistus koko hankkeen ajan asiakkaamme hallussa.

Ota yhteyttä tästä

Esimerkki 1. Muovimattokämpästä täysvarustetuksi avaraksi ja valoisaksi kulmahuoneistoksi 62 m²

Tämä kohde remontoitiin myös lattiasta kattoon. Tehtiin tilasuunnitelma, johon lisättiin neljän istuttava sauna vanhan liian ison keittiön tilalle. Kylpyhuone pysyi kutakuinkin samankokoisena, mutta kalusteet järjestettiin uudestaan, tilaan saatiin mahtumaan muun muassa kahden vierekkäin istuttava Värmland-poreamme sekä tietenkin pesutorni.
Kylpyhuoneen tv sijoitettiin pesukoneen ympärillä olevan kaapiston päälle. Spa musiikkia, jääkiekkopeli tms saa näin ollen kätevästi laitettua esim youtubesta tunnelmaa luomaan, kaukosäätimestä, kylpyhuoneesta poistumatta.

Kaikki pinnat uusittiin.
LVIS-tekniikka uusittiin kokonaisuudessaan: putket, sähköt ja ilmanvaihto.

Tämän huoneiston erikoisuudeksi teimme alas lasketun valkoisen katon, johon uppoasennettiin 40 kpl himmennettäviä led-valaisimia, joiden polttimot ovat vaihdettavissa. Lopullisen päätöksen katon valaistuksesta löimme lukkoon sähkönkulutuslaskelman tehtyämme: uudet valaisimet vievät noin 5 kpl vanhan hehkulampun verran sähköä. Huoneiston sähkökeskus vaihdettiin uuteen ja kaikki huoneiston sähköpisteet saatiin vikavirtasuojan taakse vähäisellä kustannuksella, mikä nosti asunnon sähköturvallisuuden huipputasolle. Mikäli johdotukset ja sähkökeskus vaihdetaan muutenkin, on vikavirtasuojan lisääminen keskukseen hyvin pieni ja edullinen toimenpide. Huoneistosta saatiin näin myös erityisesti lapsiperheelle turvallinen paikka asua. 

Huoneistossa otettiin myös huomioon tilojen muutettavuus. Poreamme tehtiin niin, että se on poistettavissa ja muutettavissa pelkäksi suihkuksi, yhdellä putkimiehen käynnillä, jolloin kylpyhuoneessa olisi 2 kpl suihkuja vastakkaisilla seinillä. Huoneiston muunneltavuus myytäessä on iso valttikortti. Jos esimerkiksi poreammeet menevät tulevaisuudessa pois muodista tai asunnon tuleva ostaja ei tarvitse ammetta, mutta muuten haluaisi kovasti ostaa asunnon, on rahan arvoista, että amme on mahdollista poistaa. Suosimme ajattomia värejä sisustuksessa: vaaleita sävyjä seinissä ja tummia lattioissa, mikä pidentää huoneiston esteettistä käyttöikää.

Pohjakuva ennen suunnittelua ja remonttia.

Pohjakuva suunnittelun ja remontin jälkeen.

Esimerkki 2. Sokkelokämpästä avaraksi studiohuoneistoksi 69 m²

Huoneisto remontoitiin "luukusta lukaali" -ajatuksella. Ensin tehtiin kattavat suunnitelmat. Väliseinät poistettiin tilasuunnitelman mukaisesti. Koko huoneiston kaikki seinäpinnat kunnostettiin ja maalattiin, lohkeillut kattomaali poistettiin ja vahvistettiin lasikuituvahvikekankaalla. Ikkunalaudat, smyygit ja ikkunakarmit kunnostettiin ja maalattiin. Keittiökalusteet vaihdettiin uusiin. Lattiapinnat purettiin, alta löydettiin vanha lankkulattia, joka hiottiin ja maalattiin. Makuuhuoneen vieressä oleva vaatekomero yhdistettiin yhtenäiseksi makuuhuoneen kanssa, johon saatiin mahdutettua korkeat peililiukuovelliset kaapistot. Huoneiston sähköverkko uusittiin. Tässä kohteessa kylpyhuone jätettiin ennalleen. 

Pohjakuva ennen suunnittelua ja remonttia.

Pohjakuva suunnittelun ja remontin jälkeen.

Esimerkki 3. Opiskelijaboksista kaupunkihuoneisto 20 m²

Huoneisto remontoitiin täysin lattiasta kattoon. Vanhan kylpyhuoneen tilalle tehtiin vaatehuone, LVIS-tekniikka piilotettiin kipsilevyrakenteeseen vaatehuoneen puolelle. Käyttövesiputkien jakotukki tehtiin alaslaskukaton päälle, vaatekomeroon, josta putket vietiin vesipisteille suojaputkellisilla muoviputkilla, piilossa rakenteiden sisässä.
Mikäli kiinteistössä tulevaisuudessa tehdään putkiremontti, tämän asunnon kylpyhuoneen pintoja ei ole tarvetta aukaista. Liitokset putkiremontissa voidaan tehdä kuivaan tilaan/ vaatehuoneeseen.

Liitoksien tekeminen kuivaan tilaan putkiremontissa on kustannuksiltaan hyvin edullista, joitain prosentteja naapurihuoneistojen putkiremontin hinnasta. Vastasimme koko projektin suunnittelusta, lupien hakemisesta ja toteutuksesta.
Asuntoon saatiin toimiva pohjaratkaisu, ja lisättyä toimintoja keittiöön sekä kylpyhuoneeseen. Asiakas oli enemmän kuin positiivisesti yllättynyt, kuinka paljon lisää tilaa ja toimintoja näinkin pieneen asuntoon saatiin.

Pohjakuva ennen suunnittelua ja remonttia.

Pohjakuva suunnittelun ja remontin jälkeen.