Ilmalämpöpumpulla säästöjä ja asumisen mukavuutta.
Ilmalämpöpumppu tarjoaa kodissasi mukavuuksia, helteisenä kesäpäivänä se tuo viilennyksen kotiisi ja kylminä talvipäivinä lämpöä jolla voidaan korvata iso osa kodin lämmityskuluista. Nykyaikaiset ilmalämpöpumput ovat paitsi energiatehokkaita, myös ekologisia.
Suomen ilmasto-olosuhteissa niillä saavutetaan 30 – 40 % säästöt sähkö- tai öljylämmitteisessä kodissa.
Ilmalämpöpumpulla voidaan tuottaa asunnon lämmityksestä 60 – 70 % (https://www.motiva.fi/files/5427/Tutkittua_energiansaastoa_ilmalampopumpulla.pdf). Loppu lämmityksestä toteutetaan nykyisellä lämmitysmuodolla, joko sähköllä tai öljyllä.
Sähkölämmitteisessä kodissa patterilämmitys tulee huonomman hyötysuhteen vuoksi kalliimmaksi kuin ilmalämpöpumpulla tuotettu lämpö. Etelä-Suomessa talvet ovat lauhtuneet, jonka vuoksi lisälämmitystä tarvitsevat päivät ovat vähentyneet.
Asennus
Anna meidän huolehtia koko asennus alusta loppuun. Meiltä löytyy tarvittavat asentajat ja taito hoitaa oikeanlainen läpivienti talon seinästä ulkoyksikköön. Reikä tehdään ammattitaidolla ja se ei vahingoita nykyisiä rakenteita, eikä sitä kautta pääse syntymään uutta kylmäsiltaa sisätiloihin.
Saat meiltä kaikki sähkö- ja kylmäasennustyöt samassa paketissa sekä tarvittavat rakennustekniset työt.
Ulkoyksikön päälle voimme lisäksi asentaa suojakotelon jolla ulkoyksikkö voidaan häivyttää osaksi julkisivua.
Miten ilmalämpöpumppu (ILP) toimii?
ILP toimii kierrättämällä huoneen lämmintä ilmaa kennomaisen lämmönsiirtimen läpi.
Prosessi lämmittää kylmäainetta, joka muuttaa muotoaan kaasusta nesteeksi ja palaa ulkoyksikköön missä sijaitsee kompressorin lisäksi paisunta-astia, joka laskee nesteen painetta niin, että se alkaa muuttua jälleen kaasuksi.
Kylmäaine kaasuuntuessaan kerää itseensä paljon lämpöenergiaa jota laite sitten käyttää joko viilentäessä tai lämmittäessä huonetta.
Kylmäaineena laitteissa käytetään R32-kylmäainetta jonka CO2-kuormitus on huomattavasti pienempi, kuin vanhan R410A-kylmäaineen joka on nyt kielletty EU-alueella.
Siirtymäajan vuoksi vanhoja laitteita voi vielä kaupasta löytyä. Kylmäaineet ovat ympäristölle vaarallisia minkä takia laitteita saa asentaa vain ammattilainen.
Mitä tarvitset?
Rivi- ja kerrostaloissa usein edellytetään muutostyöilmoitusta ja taloyhtiön hallituksen lupaa. Kerrostalossa ulkoyksikkö voidaan asentaa katolle tai parvekkeelle, mutta niin ettei se näy ulkopuolelle.
Omakotitaloissa pääsääntöisesti ulkoyksikkö ei saa näkyä kadulle. Se voidaan kuitenkin asentaa myös kadunpuoleiselle julkisivulle, mikäli se saadaan riittävän alas pois näkyvistä. Usein vaaditaan myös suojakotelo.