Meiltä saat myös sisustus/ tilasuunnittelu palvelut:

Suunnittelumme perusta on luoda lisä arvoa asiakkaamme huoneistolle enemmän kuin remonttikulut ovat.

 

Mahdollisuuksia nostaa huoneiston arvoa on monia.


Esimerkiksi vanhoissa asuinhuoneistoissa on löydettävissä useita neliöitä käyttämätöntä hukkatilaa. Muun muassa vanhat kivirakenteiset komerot syövät paljon asuin neliöitä. Silloin tällöin seinän takaa löytyy täysin käyttämätön tyhjä tila. Myös kattorakenteissa on paljon hyödyntämätöntä tilaa. Usein huoneiston omistajat ovat arvelleet vuosikymmenien aikana että koska tuossa on katto, tai seinä, takana on varmasti tekniikkaa jonka takia seinä tai katto on rakennettu, ja näin ollen hukkatila ei olisi käytettävissä, monesti näin ei ole. Huolellisesti tehdyllä sisustussuunnitelmalla hukkatila saadaan käyttöön.
Tämän lisäksi kun toiminnot/ kalusteet järjestetään uudestaan järkevämmin, saadaan lisää asuintilaa ja tilan tuntua.

 

Vuosikymmenien saatossa asuinneliöiden hinnat ovat nousseet moninkertaiseksi, joten jokainen remontissa löydetty

lisäneliö tarkoittaa nykyisillä neliöhinnoilla isoa määrää rahaa.

 

Tärkein ja paras taitomme on tieto jo suunnitellessa mitä mikäkin maksaa. Suunnittelemme suoria linjoja, koko suunnitteluprosessin ajan ottaen huomioon mitä mikäkin tulee maksamaan, kuitenkaan laadusta tinkimättä. Tämä on mahdollista vain jos suunnittelija on rakennusalan tekninen osaaja, jolla on pitkä työkokemus rakennustuotannosta ja työmaan johtamisesta.

 

Pelkällä pintojen maalaamisella asunnolla on lähes mahdotonta tehdä voittoa.
Jos ajattelee huoneistoa sijoitusmielessä, tarvitaan isompi muutos. Tavanomainen projektimme on että tehdään opiskelija-boxista vaativammalle asukkaalle kaupunkihuoneisto, sisältäen laatu-asunnon toiminnot, keittiö kaikkine toimintoineen astianpesukonetta sekä kylpyhuoneen pesutornia unohtamatta. Tämä kaikki on mahdollista hyvällä suunnittelulla, pieneenkin asuntoon, mukavuudesta tinkimättä.

 

Taloyhtiöt yleensä vaativat remonttilupaa varten suunnitelmien teon, että väliseinät saadaan purettua asianmukaisesti, olemassa oleva Putki- ja Sähkö- sekä muu tekniikka huomioiden. Remontoinnin ammattilaisena osaamme ottaa jo suunnitelmaa tehdessä myös taloyhtiön vaatimukset huomioon. Väliseinien purkua suunnitellessa, arvioidaan aina onko tarvetta rakennesuunnittelijan lausunnolle, lausunto tyypillisesti maksaa joitain satasia.

 

Suunnittelu tehdään asiakkaan ehdoilla, ja suunnitelmat hiotaan tunteja laskematta niin hyväksi että suunnitelma on mieleinen ja vastaa asiakkaamme tarpeita. Remontin tilaaville asiakkaille suunnittelu on aina maksutonta.

 

Tavoitteemme on että suunnitelma menee läpi taloyhtiön luvalla. Tarvittaessa haemme hankkeelle rakennusluvan. Päätös luvan laajuudesta tehdään isännöitsijän/ taloyhtiön toimesta. Kun suunnitelmat tehdään riittävän hyvin, remontti voidaan toteuttaa isännöitsijän/ taloyhtiön luvalla lähes poikkeuksetta. Kaikki toiminta tehdään olemassa olevien lakien ja määräysten mukaan.

 

Suurin osa asiakkaistamme on sijoittaja asiakkaita. Asiakkaidemme saama tuotto asuinhuoneistoissa on ollut 8-18% välillä, meidän suunnittelemana ja toteuttamana. Tuotossa on jo otettu huomioon asunnon osto ja myyntikustannukset/ kiinteistövälittäjän palkkiot.

Ota yhteyttä tästä! »

Esimerkki 1. Opiskelijaboksista kaupunkihuoneisto 20m2:

Huoneisto remontoitiin täysin lattiasta kattoon. Vanhan
kylpyhuoneen tilalle tehtiin vaatehuone, lvis-tekniikka piilotettiin kipsilevyrakenteeseen vaatehuoneen puolelle. Käytövesiputkien jakotukki tehtiin
alaslaskukaton päälle, josta putket vietiin vesipisteille suojaputkellisilla muoviputkilla, piilossa rakenteiden sisässä.
Mikäli kiinteistössä tulevaisuudessa tehdään putkiremontti, tämän asunnon kylpyhuoneen pintoja ei ole tarvetta aukaista. Liitokset putkiremontissa voidaan tehdä kuivaan tilaan/ vaatehuoneeseen.
Liitoksien tekeminen kuivaan tilaan putkiremontissa on kustannuksiltaan hyvin edullista, joitain prosentteja naapuri-huoneistojen
putkiremontin hinnasta. Vastasimme koko projektin suunnittelusta, lupien hakemisesta ja toteutuksesta.
Asuntoon saatiin toimiva pohjaratkaisu, ja lisättyä toimintoja keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Asiakas oli enemmän kuin positiivisesti yllättynyt kuinka paljon lisää tilaa ja toimintoja näinkin pieneen asuntoon saatiin.

Pohjakuva ennen suunnittelua ja remonttia.

Pohjakuva suunnittelun ja remontin jälkeen.

_____________________________________________

Esimerkki 2. Muovimattokämpästä täysvarustetuksi avaraksi ja valoisaksi kulmahuoneistoksi. 62m2:

Tämä kohde remontoitiin myös lattiasta kattoon. Tehtiin tilasuunnitelma, johon lisättiin 4 istuttava sauna, vanhan liian ison keittiön tilalle. Kylpyhuone pysyi kutakuinkin samankokoisena, mutta kalusteet järjestettiin uudestaan, tilaan saatiin mahtumaan muunmuassa 2 vierekkäin istuttava
Värmland poreamme, sekä tietenkin pesutorni. Kaikki pinnat uusittiin. Lvis tekniikka uusittiin kokonaisuudessaan, putket, sähköt, ilmanvaihto. Tämän huoneiston erikoisuudeksi teimme alaslasketun valkoisen katon, johon uppo-asennettiin 40 kpl himmennettäviä led valaisimia, valaisimista polttimot ovat vaihdettavissa. Lopulliseen päätökseen katon valaistuksesta löimme lukkoon sähkökulutuslaskelman tehtyämme, uudet valaisimet vievät noin 5 kpl vanhan hehkulampun verran sähköä. Huoneiston sähkökeskus vaihdettiin uuteen, kaikki huoneiston sähköpisteet saatiin vikavirtasuojan taakse vähäisellä kustannuksella, ja näin nostettua asunnon sähköturvallisuus huipputasolle. Mikäli johdotukset ja sähkökeskus vaihdetaan muutenkin, on vikavirtasuojan lisääminen keskukseen hyvin pieni toimenpide. Huoneistosta saatiin näin myös/erityisesti lapsiperheelle turvallinen paikka asua. Huoneistossa otettiin myös huomioon tilojen muutettavuus. Poreamme tehtiin niin että se on poistettavissa ja muutettavissa pelkäksi suihkuksi, yhdellä putkimiehen käynnillä, jolloin kylpyhuoneessa olisi 2kpl suihkuja vastakkaisilla seinillä. Huoneiston muunneltavuus myytäessä on iso valttikortti, jos esim poreammeet menevät tulevaisuudessa pois muodista, tai asunnon tuleva ostaja ei tarvitse ammetta, mutta muuten haluaisi kovasti ostaa asunnon, on rahan arvoista että amme on mahdollista poistaa. Suosimme ajattomia värejä sisustuksessa, vaaleita sävyjä seinissä, tummia lattioissa, mikä pidentää huoneiston esteettistä käyttöikää.

Pohjakuva ennen suunnittelua ja remonttia.

Pohjakuva suunnittelun ja remontin jälkeen.

______________________________________________

Esimerkki 3. Sokkelokämpästä avaraksi studiohuoneistoksi 69 m2:

Huoneisto remontoitiin "luukusta lukaali" ajatuksella. Ensin tehtiin kattavat suunnitelmat. Väliseinät poistettiin tilasuunnitelman mukaisesti. Koko huoneiston kaikki seinäpinnat kunnostettiin ja maalattiin, lohkeillut kattomaali poistettiin ja vahvistettiin lasikuituvahvikekankaalla. Ikkunalaudat, smyygit ja ikkunakarmit kunnostettiin ja maalattiin. Keittiökalusteet vaihdettiin uusiin. Lattiapinnat purettiin, alta löydettiin vanha lankkulattia joka hiottiin ja maalattin. Makuuhuoneen vieressä oleva vaatekomero yhdistettiin yhtenäiseksi makuuhuoneen kanssa, johon saatiin mahdutettua korkeat peililiukuovelliset kaapistot Huoneiston sähköverkko uusittiin. Tässä kohteessa kylpyhuone jätettiin ennalleen.

Pohjakuva ennen suunnittelua ja remonttia.

Pohjakuva suunnittelun ja remontin jälkeen.

Esimerkki 4. Iso kaksio 54 m2:

Pohjakuva ennen suunnittelua ja remonttia.

Pohjakuva suunnittelun ja remontin jälkeen.